打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 終於知道左點解百變hk 少左人玩- -"

我覺得唔只係新手/細路既問題..
佢地通常都會做呢3樣野..
1:睇名做人----日文名呀..同名(好似xx之a君,xx之b君..類似啦)
2:睇戰績做人----好似只容許 輸得多同殺得少既同佢地玩..勁個d即踢..
3:9----呢個字我諗係百變一日會出現100次以上..唔明有咩好9..用個裝殺左人又話9..跳踢又話9..防又話9

但係亦都有第2類人..我絕對相信佢同呢班細路有得比..就係個自稱神手之後落新手區恰人個d人..
佢地有咩衰?!
1:自大-----殺到人會串幾串..(e.g.死了別吠^^)..死左又話要出實力個d...一定比9呢個字仲反感
2:同上面冇乜分別..不過有d人仲會周街話人垃圾..有時9字都係會照出..
3:鬧隊友-----通常呢班神手見到隊友廢少少..地下單挑滿血唔夠砌個d..就話人垃圾..
                  and..(少數)見到識反個d..會串句"好垃圾既假新^^"..

(小小意見..別插)
其實話d新手/細路成日打個9字..全因為某d 自以為是既"老手" 落黎恰新手既惡果囉..
多新手玩..又要走哂落黎恰佢地..咁仲邊有新手敢玩呀..
唔該..老手想去新手區練唔係問題..但唔該都體諒下佢地既能力啦...
勁你又踢..廢你又串..神仙都死啦....

p.s唔係想起罵戰..不過身為1位長居新手頻的中手..實在頂唔順d老手落黎蝦蝦霸霸
回復 支持 反對

1:睇名做人----日文名呀..同名(好似xx之a君,xx之b君..類似啦)
2:睇戰績做人----好似只容許 輸得多同殺得少既同佢地玩..勁個d即踢..
3:9----呢個字我諗係百變 ...
tom1234 發表於 15-7-2009 06:27

估唔到個post開左咁耐都仲有肯打咁長ga野xDD

就你講ga問題...
我都同意
但我無可奈何
我e+ 玩台好lag=.=
只好死狗似的去番hk 玩/口\ (天要我亡~!?)
e+我都算ok好運...岩岩入左個叫J2ga團...仲好榮幸做到其中的粉紅戰士(xDD粉紅夠姣..夠定癮)
可能平時大家見到我..都會見到我打個( 9 )字 (唔通我都變左~~?)
但我可以講ga係...我只會向相熟玩家話佢9 ( 當然唔係重點話佢“狗” 只係講出來大家有個話題 )
可能有d新玩ga玩家見到我又係咁話人9 ( /口\" 我自大緊~!?)
所以就有樣學樣又話人9..之後1個傳一個咁..個個都係咁講9
希望各玩家可以明白“9”唔係亂講
如果對我個回祇有咩意見~~
唔怕開心見成講....
當然唔好人身攻擊~~"
回復 支持 反對

唉...玩返1個禮拜百變..
真係完全頂唔順..
最最最反感真係班老手..
好似全世界只可以得佢地贏..
贏左咪7.7..輸左就妖一聲之後踢..
我見到咁真係o哂嘴囉.../

第2個問題..
我諗百變既人真係要重新學下咩叫卡囉..
新手係唔識..老手就唔識扮識...
仲要轉過頭黎鬧人..
講真...咁無理取鬧既香港人..
真係冇乜mood同佢地玩囉..

可能你會話做咩我要繼續玩..
我而家玩既原因100%係為左隻game囉..
如果係第2隻game我早就轉左10世啦..
回復 支持 反對

唉...玩返1個禮拜百變..
真係完全頂唔順..
最最最反感真係班老手..
好似全世界只可以得佢地贏..
贏左咪7.7..輸左就妖一聲之後踢..
我見到咁真係o哂嘴囉.../

第2個問題..
我諗百變既人真係要重新學下咩叫卡囉..
新手 ...
tom1234 發表於 17-7-2009 04:07

又係你@@" 估唔到仲有人係到

卡e個問題對我冇咩影響
個人認為老手ga定義係 "年資"(ps包括實力)並唔係指"等級"
多數win就踢個d...應該係新手~~
win就踢...咁仲點練技術~~
佢地只打"新手"
佢地pts會係咁升..最後等級升高
但係咪有技術呢??無人知(xDD踢走)
最後只會係 惡性循環
1代不如1代xDD
回復 支持 反對

3:9----呢個字我諗係百變 ...
tom1234 發表於 15-7-2009 14:27

你所講既野我經常見到 , 而係呢個論壇入面 就有類似咁樣既高手
回復 支持 反對

港版D人不嬲都係輸左鬧人 唔洗理佢地 D友我都覺得煩,又唔知廢 又要吠人
回復 支持 反對

港版D人不嬲都係輸左鬧人 唔洗理佢地 D友我都覺得煩,又唔知廢 又要吠人
Sky仔~~ 發表於 25-7-2009 08:13

ps: 係某部分人
回復 支持 反對

因為港人太嫩  勁既都玩台版  一班嫩嫩就玩港版啦  係咁

一句講曬  港版恰吉係野蠻人既世界
回復 支持 反對

其實大家知唔知之前香港人係台申請d acc因為出左香港版
但又無咩人玩  死橙就封哂香港人係台版D ACC d 裝仲要無得賠
哂左好多$
回復 支持 反對

其實大家知唔知之前香港人係台申請d acc因為出左香港版
但又無咩人玩  死橙就封哂香港人係台版D ACC d 裝仲要無得賠
哂左好多$
Johnchu5201314 發表於 12-8-2009 09:32

個期唔係因為  台灣大地震...
海底網路cut左
所以先玩唔到咩= ="??
回復 支持 反對