打印 上一主題 下一主題
收起左側

<巨商迷思系列一> 青龍符與玄武符

關閉 [複製鏈接]
一直以來,玩得巨商的人會有一定程度的迷思這種迷思源於不知如何判斷屬好屬壞

今日小弟開辦依個私人活動

只是為小弟解決一下 巨商入面種種迷思

btw,根據回帖者有理有據程度,小弟會加樂點以作答謝......

第一迷思  青龍符與玄武符的抉擇.....
單選投票, 共有 47 人參與投票

投票已經結束

42.55% (20)
25.53% (12)
31.91% (15)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

有金巨  就唔洗用玄武符

用青龍符 1.加快走位  打怪

2.減速

3.頂怪

20%打法  前題如有200UP金巨 OK

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
peterlam33 + 20 幫助解決迷思

查看全部評分

回復

青龍符for快速洗料
玄武符for升lv
我既意見同樓上有少少唔同
就算有200王金
為左保障唔會死兵(eg 帝國兵)
玄武符係最佳選擇

評分

查看全部評分

回復

青龍符既壞處就係因為會減速 所以好難集怪 間接減慢每場既時間

評分

查看全部評分

回復

最好兩張符都有...
青龍符打BOSS好用,
控兵快好多,用權既話幫助很大,柏既話可以有機會射多幾下鬼魂。
玄武符FOR打幾隊怪攞黎硬頂,因為有D怪識放陰OR念,
所以用咗會扣小好多。

評分

查看全部評分

回復

反而我對雀符同玄武符有迷思
2張都能減少傷害&有怪小神獸頂怪, 都唔係幾識分邊張岩咩情況用

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
peterlam33 + 50 幾好幾好

查看全部評分

回復

反而我對雀符同玄武符有迷思
2張都能減少傷害&有怪小神獸頂怪, 都唔係幾識分邊張岩咩情況用 ...
hs93 發表於 28-12-2012 22:33

呢個比較有爭拗性
雀符加既血係假血,扣左無得回返,扣哂假血就算符未完都已等於失效
所以我認為係用黎抵受瞬間/短時間内高損傷用

玄符只係各+20%,唔係+200%
對兵陣要求比較高,本身無返咁上下好頂,我覺得係一樣收檔
但持續面對高損傷就比雀符耐用,前提係要回血快

係無講明用途既情況下,實在唔明點解同青龍符比較

評分

參與人數 3樂點 +20 Bravo! +2 收起 理由
Sasori~ + 1 熱心協助
hs93 + 1 熱心協助

查看全部評分

回復

打勁怪我覺得龜符好D,因為加左20%抗好過無,宜家D怪近場就一招範圍技,少血D都俾佢秒...雖然20%唔多,不過總好過無
青龍符係加左速,不過有人測過話加速時間比馬短,而且已經有人提出左佢會機率減怪速,一加一減,反而覺得有D2頭唔到岸
至於有人話雀符減傷,其實雀符減傷只係一個假象一早已經有人提出過

評分

查看全部評分

回復

睇你打咩怪
老實講,打王我慣左用青龍,因為慢左王好打好多,多d時間走位,王只會入一隊,慢左都係咁清法
只於升lv就唔建議青龍,怪行慢左會拖慢,如果入幾隊仲慢,我會揀馬符XD
玄武符適合d全陣要食技場合用,好似打雷鳥,親兵等等

評分

查看全部評分

回復